Connect with us

Hi, what are you looking for?

SnowboardholicsSnowboardholics

SNOWBOARD

Πρόοδος στο snowboard

Καθώς θα ξεκινάτε να μαθαίνετε τις βασικές κινήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές άλλες ικανότητες απαραίτητες στο snowboard. Το να νιώθετε άνετα πάνω στη σανίδα θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσετε μερικά άλλα κόλπα στο snowboard, και αυτά με τη σειρά τους θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερη συνολική ικανότητα.

Η ικανότητα να εκτελείτε κόλπα δε σημαίνει πως θα αισθάνεστε σοφότεροι σε σχέση με τους ‘κολλητούς’ σας, αλλά σίγουρα θα υπάρχει μια αίσθηση σεβασμού από τους άλλους όταν θα μπορείτε να εκτελείτε κάποιο κόλπο που άλλοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Ο λόγος για τον οποίο σας προτείνουμε απλά και βασικά κόλπα είναι πως αυτά τα κόλπα δεν είναι τόσο δύσκολα, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετό χρόνο για να τα τελειοποιήσετε.

Με την πρώτη ματιά δεν είναι αλήθεια τόσο περίπλοκα κόλπα για να τα ξεκινήσετε και μπορείτε να μάθετε τα βασικά βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο συνδυασμός όλων των ικανοτήτων ταυτόχρονα μπορεί να σας πάρει λίγο πιο πολύ καιρό, όπως το να κάνετε ollysκαι να πηδάτε από ράμπες.

Επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να μάθετε μερικά κόλπα. Εμείς γενικά κάναμε εξάσκηση το απόγευμα σε αυτά τα κόλπα και συγκεντρωνόμασταν στην κατάβαση τα πρωινά, γιατί οι συνθήκες είναι γενικότερα καλύτερες το πρωί.

Θέλετε λοιπόν να μάθετε μερικά κόλπα αλλά δεν είστε σίγουροι από το που να ξεκινήσετε; Ας δοκιμάσουμε πρώτα ένα άλμα όταν στέκεστε πάνω στη σανίδα. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η προσγείωση σας και πως θα τοποθετήσετε σωστά το σώμα σας. Συνήθως θα κινήστε προς τα εμπρός όταν πηδάτε και έτσι τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Ξεκινήστε λοιπόν με το να στέκεστε ακίνητοι και προσπαθήστε να σηκώστε πηδώντας τη σανίδα σας από το έδαφος και να την προσγειώσετε με ασφάλεια  χωρίς να πέφτετε.

Το ευκολότερο μέρος για να το μάθετε αυτό είναι κάπου επίπεδα και για αυτό διαλέξτε μια ομαλή πλαγιά για να ξεκινήσετε. Δεθείτε, επιβεβαιωθείτε πως οι δέστρες σας είναι εξίσου σφιχτές και λυγίστε τα πόδια σας.

Τώρα δοκιμάστε να πηδήξετε τραβώντας τα πόδια σας προς τα πάνω.ollie snowboardholics

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να προσγειωθείτε επίπεδα και το βάρος σας θα πρέπει να είναι στο κέντρο της σανίδας την ώρα της προσγείωσης. Επίσης, είναι σημαντικό το  μεγαλύτερο βάρος σας να πέφτει στο πόδι που καθοδηγεί καθώς θα το χρειαστείτε για μεγαλύτερη ισορροπία όταν κινήστε προς τα εμπρός.

Ο στόχος σας είναι να φέρετε τη σανίδα στον αέρα σε ύψος περίπου 30cm(1 foot). Όταν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό τέλεια 3 ή 4 φορές στη σειρά, τότε είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Να θυμάστε πως το να πηδάτε απαιτεί αρκετή δύναμη στα πόδια και αν δεν την έχετε τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε σοβαρά θέματα.

Το επόμενο βήμα είναι το grabή η Indygrab όπως αλλιώς ονομάζεται. Εδώ χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να σας βοηθήσουν να αλλάξετε φορά όταν κινήστε, αλλά να διατηρείτε την ταχύτητα σας. Πάτε πάλι σε μια επίπεδη πλαγιά για να συνηθίσετε να μάθετε πως να κινείτε το σώμα σας.

Τώρα πρόκειται να στρίψετε το σώμα σας στον αέρα . Στόχος σας είναι να κάνετε μια πλήρη περιστροφή 180 μοιρών ενώ είστε στον αέρα. Μπορεί να είναι ευκολότερο να  ξεκινήσετε με τους ώμους λυγισμένους και τα χέρια σας τεντωμένα πίσω από την πλάτη σας.

Τότε όταν θα είστε στον αέρα ρίχνετε τα χέρια σας μπροστά και χρησιμοποιείτε αυτή την ώθηση για να στρίψετε.

Μπορεί να είναι ευκολότερο να στρίβετε με φορά προς το πίσω μέρος της σανίδας σας, και για αυτό δοκιμάστε και τις δύο περιπτώσεις για να δείτε τι είναι πιο άνετο για εσάς.

Να θυμάστε πως η ισορροπία είναι το κλειδί της επιτυχίας εδώ, και έτσι αν μπορείτε να στρίβετε μόνο 45 μοίρες, αλλά μπορείτε ωστόσο να διατηρείτε την ισορροπία σας, είναι προτιμότερο από τις 180 μοίρες όπου μπορεί να πέφτετε.snowboard-grabs-diagram

Τώρα λοιπόν μπορείτε να πηδάτε και να κάνετε επίσης στροφή 180 μοιρών. Το επόμενο βήμα είναι να τα δοκιμάσετε αυτά σε ένα μικρό εμπόδιο (bump) ή όπως μερικές φορές ονομάζεται ένα kickerκαι να πηδάτε από εκεί.

Το μυστικό εδώ είναι να εκτελέσετε το άλμα χωρίς να χάσετε την ισορροπία ή την ταχύτητα σας, Θα χρειαστεί να αλλάξετε τη διεύθυνση σας ενώ πηδάτε και θα πρέπει να επιβεβαιωθείτε ότι η φορά της σανίδας σας είναι ευθεία όταν προσγειώνεστε.

Το πίσω μέρος της σανίδα σας θα πρέπει να προσγειωθεί πρώτο και αν γέρνετε ελαφρώς προς τα εμπρός, αυτό θα σας βοηθήσει να ισορροπείτε και να προσγειωθείτε με ασφάλεια.cab_180_piste_cudlip_rep

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα την ώρα που στρίβετε όταν είστε στον αέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ευκολότερο κόλπο, ένα grab, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως πιάνεστε από τη σανίδα σας όταν είστε στον αέρα.

Η τελειοποίηση αυτού του κόλπου θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το χρόνο που είστε στον αέρα και πόσο χρόνο χρειάζεστε για να επανέρθετε σε θέση ισορροπίας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

HEALTH

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο κόσμο και...

ACTION CAMERAS

Περιγραφή Η THETA SC2 παρέχει βελτιωμένη καταγραφή βίντεο, σε ανάλυση 4K και έξυπνες λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας. Η λειτουργία Face Mode ανιχνεύει πρόσωπα που βρίσκονται...

HEALTH

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική...

NEWS

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντωνίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του Αλπικού σκι και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, που φιλοξενείται στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού,...

Return to Top ▲Return to Top ▲