Connect with us

Hi, what are you looking for?

SnowboardholicsSnowboardholics

SKI RESORTS

Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους

Μπορεί η σύγκριση με άλλα χιονοδρομικά κέντρα του εξωτερικού να μην είναι καθόλου εύστοχη, ντόπιοι και ξένοι όμως που επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους φεύγουν πάντοτε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Τόσο, που χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των σκιέρ αυξάνεται ραγδαία.

Όλο και περισσότεροι μανουβράρουν κάθε χειμώνα στις τέσσερις πίστες, όλο και περισσότεροι συχνάζουν στις τρεις σχολές, το κατάστημα ενοικιάσεως και τις δύο καφετερίες.

SKI LIFTS
Το Cyprus Ski Club διαθέτει 3 ski lifts και ένα chair lift, όλα στην κορυφή της οροσειράς Όλυμπος, από τα οποία ξεκινούν 8 διαδρομές ιδανικές για σκιέρ όλων των επιπέδων: αρχάριους, άτομα ενδιάμεσου επιπέδου, αλλά και για «μαέστρους» του αθλήματος

. Στην περιοχή Sun Valley υπάρχουν δύο πίστες, η Sun Valley I (Αφροδίτη) και η Sun Valley II (Ερμής), από τις οποίες ξεκινούν 4 διαδρομές. Και στις δύο πίστες υπάρχουν ski lifts, τύπου «T», τα οποία μπορούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα 2 άτομα, με αριθμό μεταφοράς 310 και 480 άτομα ανά ώρα, αντίστοιχα.

Τα άλλα δύο ski lifts τα οποία οδηγούν στις πίστες North Face I (Δίας) και North Face II (Ήρα), απ’ όπου ξεκινούν 4 ακόμα διαδρομές, είναι τοποθετημένα στη βόρεια πλευρά -εξ ου και το «North Face»- του Ολύμπου.

Τα συγκεκριμένα, από τα οποία το ένα είναι τύπου «Τ» ενώ το άλλο είναι chairlift (για 3 άτομα), μεταφέρουν επίσης περισσότερα από 400 άτομα ανά ώρα.
Το ωράριο λειτουργίας των lifts είναι 09.00-16.00.

Το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος, (γενική του Τροόδους), είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα. Τρόοδος ονομάζεται και η περιοχή κοντά στην κορυφή της Χιονίστρας. Εκεί συναντούνται οι τρεις δρόμοι που συνδέουν το βουνό με τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τον Πρόδρομο, απ’ όπου και προέρχεται η ονομασία (τρεις οδοί – Τρόοδος).

Ο ορεινός όγκος του Τροόδους καταλαμβάνει το κεντρικό και νοτιοδυτικό μέρος του νησιού με κορυφογραμμή που εκτείνεται σε κατεύθυνση από τα δυτικά-βορειοδυτικά προς τα ανατολικά-νοτιοανατολικά.

Η έκτασή του καλύπτει τα 2/3 του νησιού, ενώ αποτελεί το κυρίαρχο μορφολογικό και γεωλογικό γνώρισμα της Κύπρου. Η οροσειρά του Τροόδους φιλοξενεί μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλούσια χλωρίδα με σημαντικό αριθμό ενδημικών φυτών.

Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην υδατική οικονομία του νησιού, καθώς από αυτό πηγάζουν οι κυριότεροι ποταμοί, ενώ συμβάλλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων. Λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, του κλίματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Τρόοδος αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης περιηγητών και τόπο αναψυχής.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

HEALTH

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο κόσμο και...

HEALTH

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική...

HEALTH

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπίρας που...

FITNESS

Κάνοντας ένα είδος προπόνησης σίγουρα γυμνάζεσαι. Αν όμως συνδυάζεις διαφορετικά είδη προπονήσεων σίγουρα γυμνάζεσαι πληρέστερα! Το τρέξιμο είναι το πιο συνηθισμένο. Άλλοι προτιμούν μόνο...

Return to Top ▲Return to Top ▲