Connect with us

Hi, what are you looking for?

SnowboardholicsSnowboardholics

FITNESS

Να γιατί είναι το τέλειο να συνδυάζεις τρέξιμο και κολύμβηση

Κάνοντας ένα είδος προπόνησης σίγουρα γυμνάζεσαι. Αν όμως συνδυάζεις διαφορετικά είδη προπονήσεων σίγουρα γυμνάζεσαι πληρέστερα!

Το τρέξιμο είναι το πιο συνηθισμένο. Άλλοι προτιμούν μόνο το κολυμβητήριο. Η πραγματικότητα που θα σε κάνει να αποδώσεις καλύτερα είναι ο συνδυασμός των δύο.

Δες το γιατί:

Πλεονεκτήματα της κολύμβησης

Το κολύμπι συνήθως καίει περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο.

Eχει πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Ενισχύει το μυϊκό σύστημα χωρίς η καταπόνηση στις αρθρώσεις να γίνεται το ίδιο «αισθητή» όπως άλλες συγκριτικά ασκήσεις, λόγω της άνωσης του νερού.

Η άνωση μειώνει δραστικά το βάρος του σώματος και βοηθά στον περιορισμό των φορτίων που δέχονται οι αρθρώσεις, διευκολύνοντας σημαντικά την άθληση,

μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αποκατάσταση επειδή η αντίσταση του νερού επιτρέπει την επαρκή εκγύμναση των μυών, που συνήθως έχουν ατροφήσει μετά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Mειονεκτήματα της κολύμβησης

Το σώμα στην κολύμβηση είναι οριζόντιο, με αποτέλεσμα η ροή του αίματος να γίνεται πολύ πιο εύκολα, μιας και δεν υπάρχει η ανάγκη να υπερνικηθεί η δύναμη της βαρύτητας, όπως όταν το σώμα είναι κατακόρυφο (τρέξιμο).

Έτσι αντίστοιχη ένταση, αποδίδει λιγότερα καρδιαγγειακά οφέλη από το τρέξιμο.

Πλεονεκτήματα του τρεξίματος

Το τρέξιμο είναι πιο ευέλικτο γιατί μπορείς να τρέξεις οπουδήποτε και παντού, χωρίς να χρειάζεται να έχεις πρόσβαση σε πισίνα ή νερό.

εάν γυμνάζεσαι για να χάσεις βάρος, το σώμα σου δεν θα κάψει τόση πολύ ενέργεια  με το κολύμπι όσο από το τρέξιμο.

Αν και το κολύμπι καίει περισσότερες θερμίδες, το τρέξιμο είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αδυνατίσεις.

Μειονεκτήματα του τρεξίματος

Οι τραυματισμοί εμφανίζονται συχνά στους δρομείς. Έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε επαφή με το έδαφος δεχόμαστε δύναμη ίση με το επταπλάσιο του βάρους μας.

Η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας έδειξε ότι ετησίως τραυματίζεται το 27% των αρχάριων δρομέων, το 32% των δρομέων μεγάλων αποστάσεων και το 52% των μαραθωνοδρόμων.

Και οι δύο ασκήσεις αλληλοσυμπληρώνονται, οπότε σου προτείνουμε να ενσωματώσεις και τα δύο στο πρόγραμμά σου. Αλλά αν πρέπει να επιλέξεις ένα, τότε αξιολόγησε με βάση τα κίνητρά σου.

Αν θέλεις να προσθέσεις ποικιλία στη ρουτίνα της προπόνησής σου ή να εξασκηθείς για τρίαθλο, η κολύμβηση μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη.

Οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν προπονήσεις κολύμβησης για να αποτρέψουν ή να αποκαταστήσουν τραυματισμούς και να βελτιώσουν τη συνολική φυσική τους κατάσταση.

more : https://activeman.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

HEALTH

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο κόσμο και...

ACTION CAMERAS

Περιγραφή Η THETA SC2 παρέχει βελτιωμένη καταγραφή βίντεο, σε ανάλυση 4K και έξυπνες λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας. Η λειτουργία Face Mode ανιχνεύει πρόσωπα που βρίσκονται...

HEALTH

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική...

NEWS

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντωνίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του Αλπικού σκι και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, που φιλοξενείται στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού,...

Return to Top ▲Return to Top ▲