Connect with us

Hi, what are you looking for?

SnowboardholicsSnowboardholics

FITNESS

Μήπως να αρχίσεις να κολυμπάς με αναπνευστήρα; Μάθε τα 8 οφέλη του

Αν ο προορισμός των διακοπών σου είναι παραθαλάσσιος, τότε δεν χρειάζεσαι να ανησυχείς για την καθημερινή σου προπόνηση, αφού το κολύμπι αποτελεί μια άρτια μορφή άσκησης. 

Και ίσως έχει δει πως πολλοί κολυμβητές – αθλητές, κάνουν προπόνηση με αναπνευστήρα, ένα αξεσουάρ που μπορείς εύκολα να πάρεις μαζί σου στις διακοπές και θα σε βοηθήσει να κολυμπάς όσο θέλεις και χρειάζεσαι για να παραμείνεις fit και στις διακοπές σου. Μάθε τα οφέλη του να κολυμπάς με αναπνευστήρα όπως τα διαβάσαμε σε άρθρο του wefit.gr

1 Διορθώνει τη συμμετρία

Διορθώνει τη συμμετρία της κολύμβησης και περιορίζει της πλευρικές κινήσεις που δημιουργούν ροπές. Το μεγαλύτερο όφελος που έχεις από τη χρήση ενός αναπνευστήρα στην κολύμβηση είναι η σωστή αναπνοή, η οποία σου χαρίζει πιο συμμετρική θέση και κίνηση του σώματος στο νερό, πιο συμμετρική κίνηση των χεριών μέσα και έξω από το νερό, λιγότερες ροπές και αντιστάσεις και περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις ευθεία γραμμή στο ανοιχτό νερό.

2 Διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό απλωτών

Το σώμα σου πρέπει να περιστρέφεται στο νερό με κάθε απλωτή, ώστε να γυρίζεις ελαφρά προς την πλευρά σου και το κεφάλι σου να είναι χαλαρό. Μελέτη έδειξε ότι αυτό που μειώνει την αποτελεσματικότητα των κολυμβητών είναι οι διακυμάνσεις ταχύτητας κατά τη διάρκεια των απλωτών: αυτές επηρεάζουν την έλξη της κίνησης και την κλίση του σώματος.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία συνεχή, στρωτή κίνηση προς τα εμπρός κι έναν σταθερό ρυθμό απλωτών. Ένας αναπνευστήρας μπορεί να σου χαρίσει καλή στάση σώματος στο νερό, κάτι που βελτιώσει και τις επιδόσεις σου, ενώ σε βοηθά να αποφύγεις τη μυϊκή κούραση, κρατώντας αποθέματα ενέργειας.

Να θυμάσαι πως στο νερό, όσο λιγότερες χεριές κάνεις τόσο το καλύτερο.

Ο σκοπός σου πρέπει να είναι το υψηλό DPS – κολυμβητικός όρος για το «απόσταση ανά χεριά» (distance per stroke). 

3 Δεν χρειάζεται να σηκώνεις κεφάλι!

Οι κολυμβητές του ελεύθερου συνήθως κρατούν το κεφάλι τους ψηλά. Αυτό αναγκάζει το υπόλοιπο σώμα τους να πέφτει και να «οργώνουν» το νερό με πολλή δύναμη. Το να κοιτάς ευθεία, κάτω στον πάτο, όχι μόνο περιορίζει την τριβή, αλλά κρατάει τον κορμό σου ψηλά μειώνοντας το τέντωμα στο λαιμό και τη μέση σου. Επίσης το να κολυμπάς με το πρόσωπό σου μέσα στο νερό πηγαίνει ενάντια στο φυσικό ένστικτο του να βλέπεις πού πηγαίνεις.

Όταν χρησιμοποιείς έναν αναπνευστήρα δεν θα καταργήσεις εντελώς την ανάγκη να σηκώσεις το κεφάλι για να δεις τον τοίχο (ή να αποφύγεις έναν κολυμβητή), αλλά σε βοηθά να κρατήσεις το κεφάλι σου μέσα στο νερό, για περισσότερη ώρα, διατηρώντας καλή στάση του σώματος.

4 Αυξάνει την υδροδυναμική σου

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της γρήγορης κολύμβησης είναι η διατήρηση μιας ευθείας γραμμής του σώματος στο νερό. Όσο πιο οριζόντια είναι η θέση του σώματος μέσα στο νερό, τόσο μικρότερη είναι η αντίσταση θέσης.

Ένας αναπνευστήρας μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσεις ευθυγραμμισμένο το σώμα σου στο νερό. Έτσι η πρόωση έρχεται από την περιστροφή των ισχίων και των ώμων χωρίς να κουνάς το κεφάλι σου.

5 Βοηθά στην εξάσκηση της τεχνικής κολύμβησης

Η κολύμβηση αφορά την τεχνική και με έναν αναπνευστήρα μπορείς να σταθεροποιήσεις τις καλές τεχνικές. Οσο πιο ευθύγραμμο μπορείς να έχεις το σώμα σου τόσο καλύτερα θα εξασκήσεις τις τεχνικές κολύμβησης και τόσο ταχύτερα θα πας.

Η καλή τεχνική συνήθως σημαίνει ότι είσαι πιο αποτελεσματικός στο νερό, βελτιώνεις την ικανότητα σταθερής αναπνοής ή άπνοιας, και αυτό σημαίνει ταχύτερη κολύμβηση.

Μπορείς να βελτιωθείς πολύ εύκολα αν καταφέρεις να βελτιώσεις την υδροδυναμική σου. Είναι πιο εύκολο από το να σπαταλήσεις χρόνο και ενέργεια προπονούμενος σκληρά με λάθος τεχνική.

Εάν μάθεις να κολυμπάς με λάθος τεχνική μετά θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να διορθώσεις τα λάθη σου και να μάθεις να κολυμπάς με τη σωστή τεχνική.

6 Σου χαρίζει ένα ολοκληρωμένο λάκτισμα

Ο αναπνευστήρας μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο βγάζεις τους γύρους στην πισίνα. Επίσης μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποδιών με τη χρήση ή όχι σανίδας.

7 Αυξάνει την αίσθηση του νερού

Φορώντας έναν αναπνευστήρα συνειδητοποιείς καλύτερα τις απλωτές ή την περιστροφή του βραχίονα, συγκεντρώνεσαι στην καλύτερη τοποθέτηση του σώματος και αυτά έχουν αποτέλεσμα στην απόδοσή σου.

8 Χρησιμοποιείται σε τραυματισμούς

Είναι πολύ σημαντική η χρήση σε αθλητές που έχουν πρόβλημα στον αυχένα ή τον λαιμό και την πλάτη ψηλά, επειδή δυσκολεύνται να πάρουν αναπνοή στο πλάι όταν είναι τραυματισμένοι.

πηγή : https://mag.sigmalive.com

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

HEALTH

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο κόσμο και...

ACTION CAMERAS

Περιγραφή Η THETA SC2 παρέχει βελτιωμένη καταγραφή βίντεο, σε ανάλυση 4K και έξυπνες λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας. Η λειτουργία Face Mode ανιχνεύει πρόσωπα που βρίσκονται...

HEALTH

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική...

NEWS

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντωνίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του Αλπικού σκι και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, που φιλοξενείται στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού,...

Return to Top ▲Return to Top ▲