Connect with us

Hi, what are you looking for?

SnowboardholicsSnowboardholics

SKI

Η δημιουργία ενός φοβερού Kicker σε 7 εύκολα βήματα

Aν οι συνηθισμένες ράγες και οι καθιερωμένες διαδρομές δε σβήνουν τη δίψα σας για αδρεναλίνη, τότε μια στέρεα χειροποίητη ράμπα (γνωστή και ως ‘kicker’) είναι αυτό ακριβώς που συνέστησε ο γιατρός!

Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα σκίσετε σε μηδέν χρονικό διάστημα!

Βήμα 1: Φέρτε ένα φτυάρι

Κάποιοι θα σας πουν να χρησιμοποιήσετε τη μύτη ή την ουρά της σανίδας σας για να δημιουργήσετε ένα kicker στο χιόνι αλλά αυτό χρειάζεται αρκετό χρόνο και προσπάθεια, εκτός αν το χιόνι είναι ιδιαίτερα μαλακό. Είναι προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα σπαστό φτυάρι χιονιού- φτιαγμένο από μέταλλο, και όχι πλαστικό υλικό (εκτός αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σπασμένα εργαλεία). Μερικά από τα πιο γνωστά μοντέλα σπαστών φτυαριών είναι κατασκευασμένα από τις εταιρείες BlackDiamond, Bigfoot και Westward.

Βήμα 2:Επιλέξτε το σημείο δημιουργίας του kicker

Συνήθως υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις στα χιονοδρομικά κέντρα. Πρώτον, θα θελήσετε να κατασκευάσετε τη ράμπα στους πρόποδες ενός αρκετά μεγάλου λόφου ή δυσκολίας όσον αφορά την ταχύτητα. Θα θελήσετε επίσης ένα λοφίσκο στο τελείωμα της ράμπας – (αλλιώς η προσγείωση σας θα τελειώσει με μια εγκεφαλική διάσειση ή τουλάχιστον πολύ χιόνι στο πρόσωπο σας).

Πριν αρχίσετε τη δημιουργία της ράμπας, ρίξτε μια ματιά στο έδαφος κάτω από τη ράμπα και υπολογίστε το βάθος του χιονιού και επιβεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου βράχοι ή κορμοί δέντρων και άλλα εμπόδια στη διαδρομή σας (για να μην αναφέρουμε άλλους σκιέρ ή snowboarders). Εμπιστευτείτε μας- είναι πολύ πιο εύκολο να εξετάσετε εξονυχιστικά τη γύρω περιοχή για λίγα λεπτά από το να χρειαστεί να σταματήσετε πάνω στον αέρα όταν θα δείτε ένα εμπόδιο ευθεία μπροστά σας.

Βήμα 3: Μπείτε στη σειρά

building-a-kicker-snowboard-how-to-10Το ιδανικό είναι να υπάρχουν αρκετοί snowboarders μαζί σας όχι απλά για την παρέα αλλά επειδή θα χρειαστείτε και αρκετές σανίδες για να διαμορφώσετε το άλμα σας.

Τοποθετήστε την κάθε σανίδα μέσα στο χιόνι έτσι ώστε να σχηματίζουν μία ευθεία γραμμή κάθετη με την πλαγιά (δε χρειάζεται να είστε εντελώς ακριβείς αλλά δε βλάπτει και η ακρίβεια).

Στη συνέχεια, στοιβάξτε πολύ χιόνι σε βουναλάκια μπροστά από τις σανίδες. Το πλάτος τους δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή, και για αυτό λοιπόν στοιβάξτε χιόνι όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Βήμα 4:Σχήμα και Ορισμός

Μόλις έχετε δημιουργήσει ένα αρκετά ικανοποιητικό ύψωμα, αρχίστε να το εξομαλύνετε με την κυρτή πλευρά του φτυαριού σας (οι μπότες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν ανωμαλίες στο έδαφος).

Το κάτω μέρος της σανίδας σας μπορεί να είναι επίσης αποτελεσματικό.

Σκάψτε λοιπόν μερικά μέτρια βουναλάκια χιονιού και στο σημείο εκκίνησης και στο σημείο προσγείωσης, και χρησιμοποιείστε αυτά τα εμπόδια για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο που θα ενισχύει τη ράμπα και στις δύο πλευρές της, αλλιώς θα καταρρεύσει με το βάρος σας.

building-a-kicker-snowboard-how-to-13Βήμα 5: Εξομάλυνση

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό βήμα. Επιβεβαιωθείτε πως ολόκληρη η επιφάνεια της ράμπας -από το σημείο εκκίνησης ως τη βάση της- είναι εξίσου λεία και ομαλή παντού, αλλιώς θα χάσετε την ισορροπία σας όταν ακουμπήσετε τη ράμπα και σε κανέναν δεν αρέσει να ντροπιάζεται (ειδικά μπροστά σε άλλους αναβάτες).

Σιγουρευτείτε ότι η ράμπα έχει αρκετό μήκος και πλάτος που θα καλύπτει τις ανάγκες της κάθε σανίδας των αναβατών.

Η ιδανική ράμπα μοιάζει με τρίγωνο ή σφήνα που ξεπετάγεται από το χιόνι. Μόλις μετακινήστε τις σανίδες από την ψηλότερη πλευρά, εξομαλύνετε τις άκρες ώστε να σχηματίσετε μια ευθεία γραμμή παράλληλη στη βάση της ράμπας. Η πολύ απότομη κλίση θα σας στείλει προς τα πάνω (παρά προς τα κάτω στην πλαγιά).

Το μονοπάτι που οδηγεί στη ράμπα πρέπει να είναι επίσης ομαλό, καθώς εσείς και τα φιλαράκια σας μπορείτε να πετύχετε ένα γρήγορο και ωραίο  κατέβασμα κάνοντας μερικές διαδρομές από το επιθυμητό σημείο εκκίνησης ως το σημείο εκτίναξης.

Βήμα 6: Δοκιμή και Λάθος

Αν χτίσετε ένα kicker που σας παρέχει τέλεια εναέρια προσβασιμότητα από την πρώτη φορά, καλέστε στο τηλέφωνο τη μητέρα σας γιατί θα είστε από τους πρώτους που το έχουν κατορθώσει ποτέ αυτό. Αν σηκώνεστε πολύ ψηλά στον αέρα και χάνετε ταχύτητα, δοκιμάστε να εξομαλύνετε το σημείο εκκίνησης σας λίγο περισσότερο. Αν έχετε ανώμαλο κομμάτι στο σημείο εκτίναξης, εξομαλύνετε το επίσης λίγο περισσότερο. Μια συνηθισμένη ράμπα χρειάζεται 3 ή 4 προσπάθειες προτού να πετύχετε τις ιδανικές διαστάσεις.

Βήμα 7: Μην ξεχνάτε το κράνος σας

Λίγα λόγια για την ασφάλεια σας: τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα σας επιτρέπουν να φτιάξετε kickers μακριά από τις καθιερωμένες διαδρομές, αλλά αυτό γενικά δε σημαίνει πως επικροτούν και τη δημιουργία τους. Για προφανείς λόγους, είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση των τραυματισμένων αναβατών οι οποίοι βρίσκονται εκτός των πιστών από αυτούς οι οποίοι τραυματίζονται στις βασικές διαδρομές.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν

HEALTH

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια για έναν πιο δίκαιο κόσμο και...

ACTION CAMERAS

Περιγραφή Η THETA SC2 παρέχει βελτιωμένη καταγραφή βίντεο, σε ανάλυση 4K και έξυπνες λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας. Η λειτουργία Face Mode ανιχνεύει πρόσωπα που βρίσκονται...

HEALTH

Η άθληση είναι συνώνυμο του υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς τα οφέλη για την υγεία μας είναι πάρα πολλά. Η γυμναστική...

NEWS

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντωνίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του Αλπικού σκι και στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, που φιλοξενείται στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού,...

Return to Top ▲Return to Top ▲