Snowboarding, Ski, Bike & More1η Συναντηση Αθλητικης Ναυαγοσωστικης «Λευκος Πυργος»

0
Posted Μαρτίου 22, 2018 by Lampridis Athanasios in EVENTS

1st International Meeting of Sport Lifesaving “White Tower”

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και σε συνεργασία με την ομάδα Snowboardholics, διοργανώνει την 1η Διεθνή Συνάντηση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής «Λευκός Πύργος» – 1st International Meeting of Sport Lifesaving “White Tower”.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πισίνα 50μ. 8 διαδρομών, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς αθλητικής ναυαγοσωστικής και με τον κανονισμό της Ε.Ο.Υ.Δ.Α., σε όλες τις κατηγορίες (OPEN).

Σε περίπτωση συμμετοχής θα γίνουν και αγωνίσματα Masters.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κυριακή 22/04/2018 και ώρα 10:00. Το ζέσταμα ξεκινάει στις 9:00. Τεχνική σύσκεψη στις 8:45.

Οι αγώνες θα γίνουν σε μία αγωνιστική. Εφόσον οι συμμετοχές το επιβάλλουν, οι αγώνες θα γίνουν σε δύο αγωνιστικές. Η πρώτη θα ολοκληρωθεί με το αγώνισμα 200μ. Super Lifesaver και η δεύτερη θα ξεκινήσει με τα 4×50μ. Σκυταλοδρομία με εμπόδια. Ώρες έναρξης 9:30 για την πρώτη αγωνιστική και 15:00 για τη δεύτερη.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην κλειστή δεξαμενή 50μ. στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.,
  • ναυαγοσώστες-αθλητές που θα συμμετάσχουν με πιστοποιητικό υγείας καιανήκουν σε οποιαδήποτε σχολή ναυαγοσωστικής,
  • αθλητές που διαθέτουν δελτίο σε ομάδα που ανήκει στην Κ.Ο.Ε.,
  • σύλλογοι-αθλητές εξωτερικού με αθλητές Αγωνιστικών Κατηγοριών.Ως πιστοποιητικά υγείας των ναυαγοσωστών μπορούν να γίνουν δεκτά κι εκείνα που χρησιμοποιούνται για τη σχολή ή για την εργασία τους και έχουν ισχύ ενός έτους.

Κάθε σύλλογος συμμετέχει με όσους αθλητές επιθυμεί και ο κάθε αθλητής είτε συλλόγου είτε μεμονωμένος (ναυαγοσώστης, αθλητής Κ.Ο.Ε.) μπορεί να συμμετάσχει σε όσα αγωνίσματα επιθυμεί.

Στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών ο κάθε σύλλογος δύναται να συμμετάσχει και με περισσότερες από μία τετράδες. Το ίδιο ισχύει και για ναυαγοσώστες/αθλητές των σχολών και για τους αθλητές της Κ.Ο.Ε.

Οι δηλώσεις των τελικών τετράδων για τις σκυταλοδρομίες θα ολοκληρωθούν πριν από το αγώνισμα της ρίψης σχοινιού.

Στο Αγώνισμα S.E.R.C., εφόσον διεξαχθεί, οι σύλλογοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερες από μία τετράδες αθλητών (μεικτές ομάδες ανδρών-γυναικών). Το ίδιο ισχύει και για τις σχολές ναυαγοσωστικής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αποστείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής μέσω email στο nabe@nabe.gr
ΤΗΛ. 2310 953735 | Κινητό: 6936974525thumbnail
Η ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 18/04/2018.

Παρακαλούμε ειδικότερα τους αθλητές και τους συλλόγους εκτός Θεσσαλονίκης που θα παραβρεθούν στους αγώνες να μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν για τις συμμετοχές τους, ώστε να μεριμνήσουμε για τη διαμονή των αθλητών, είτε διαμέσου φιλοξενίας, είτε να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση με ξενοδοχεία, σε περίπτωση που επιθυμούν να έρθουν την προηγούμενη των αγώνων ή να φύγουν την επομένη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά αθλητή.

Τη φετινή χρονιά η συμμετοχή των αθλητών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Όλα τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές, αρχίζοντας από την πιο γρήγορη και τελειώνοντας με την πιο αργή.

Εάν καταστεί εφικτό για φέτος, θα πραγματοποιηθεί και Αγώνας Προσομοίωσης Εκτάκτου Ανταπόκρισης Α.Π.Ε.Α. (Simulated Emergency Response Competition S.E.R.C.). Ο αγώνας θα λάβει χώρα το Σάββατο 21/04/2018 στις 17:00 στην 25μ. πισίνα του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν. Οι ομάδες αποτελούνται από 4 άτομα, άντρες- γυναίκες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί (ανδρείκελα, εμπόδια, σωσίβια) έχει παραχωρηθεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α., με την ευθύνη της Ν.Α.Β.Ε. Για όσα αγωνίσματα χρειάζονται βατραχοπέδιλα, προτείνεται οι αθλητές να έχουν τα δικά τους, σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές. Η Ν.Α.Β.Ε. θα διαθέτει έναν αριθμό βατραχοπέδιλων αλλά ίσως όχι στον αναγκαίο αριθμό και σε όλα τα απαιτούμενα μεγέθη.

Τα βατραχοπέδιλα των αγωνιζομένων θα τοποθετούνται στην ειδική «μεζούρα» που δείχνει η εικόνα και θα μετρώνται από τους κριτές πριν από την εκκίνηση. Το μέγιστο μήκους τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 65 εκ. Δεν έχει σημασία το υλικό κατασκευής τους αλλά μόνο το μήκος.

Μετρητής μήκους βατραχοπέδιλων

ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με βάση τους όρους που ορίζονται από τα παρακάτω (αφορά αθλητές, προπονητές, κριτές, φιλάθλους):

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/-τριες του κάθε αγωνίσματος (Open).

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Όλοι οι σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην παρέλαση με όσους αθλητές επιθυμούν. Το ίδιο ισχύει και για τις σχολές, καθώς και για τους μεμονωμένους αθλητές.

  • Εγχειρίδιο Αγώνων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (αγωνίσματα πισίνας)
  • Κανονισμός Σώματος Κριτών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΣωΚρΑθΝα)
  • Κανονισμός Σώματος Προπονητών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΣωΠρΑθΝα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Screen Shot 2018-03-22 at 09.12.28

Screen Shot 2018-03-22 at 09.25.28

Το Σάββατο το σεμινάριο Κρίτων χρομομετρων αθλητικης ναυαγοσωστικής. 9:30 στο εθνικό.

Μεγάλος Χορηγός: www.snowboardholics.gr


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲