Snowboarding, Ski, Bike & Moreinterview:SXS Αποκλειστική συνέντευξη

0
Posted Νοεμβρίου 26, 2014 by Lampridis Athanasios in ADVERTORIAL

Αν οι λέξεις sxs δεν σας λένε τίποτα, τότε καλά θα κάνετε να διαβάσετε την παρακάτω συνέντευξη. Ήρθαμε σήμερα μια βόλτα από την πίστα του Νέου Ρύσιου, στην περιοχή Θεσσαλονίκης για να βρούμε μια από τις πιο δυνατές extreme team ride στην Ελλάδα και όχι μόνο. Μια ομάδα, της οποίας μπορείτε να δείτε τα μοναδικά της show σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και στα μεγαλύτερα extreme festival.

Α.Λαμπρίδης Πες μας Δημήτρη (ιδρυτής sxs) λίγα λόγια για την ομάδα σου.

Δ.Κοκός   Η ομάδα sxs δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια όταν ακόμη ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία και άρχισα να κάνω περίεργες και τρελές βόλτες στα στενά της Καστοριά δηλαδή…..σούζες…Η ανταπόκριση του κόσμου βέβαια δεν ήταν και ότι καλύτερο…

Σιγά σιγά ξεκίνησα να πηγαίνω και σε διάφορες συναντήσεις μοτοσικλετιστών, σε πανελλήνιες συγκεντρώσεις, από όπου και ήρθε η ανάδειξη μου από τους Ηλία Ντεβελή, που είναι και ο νουνός του sxs και τον Θωμά Τουμπίδη.

1375834_411205082312883_198378595_nΜέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εγκαταστάθηκα στην Θεσσαλονίκη από όπου και έκανα τα πρώτα μου βήματα πάνω στο extreme stand.

Στην πορεία βρεθήκαμε με πολλούς ανθρώπους για να συζητήσουμε μαζί τους και να βρούμε τρόπους να κάνουμε μια ομάδα stand. Δυστυχώς οι προσπάθειες μας αποβήκανε άκαρπες και όχι μόνο εξαιτίας του χρόνου αλλά και εξαιτίας του οικονομικού κόστους.

Λίγα χρόνια μετά αποφασίζουμε μαζί με τον Ηλία Νετβελή, τον Χρήστο Βαλαβάνη και τον Θωμά Τουμπίδη να δώσουμε το 2005 το πρώτο μας show στην Θεσσαλονίκη, στην έκθεση auto-moto car, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό όσο και στους διοργανωτές.

Α.Λ. Πότε ολοκληρώθηκε η ομάδα σου και από ποια άτομα είναι  πλαισιωμένη?

10550973_522155524551171_890348694793605606_nΔ.Κ   Το 2006 με 2007 αποφάσισα ότι πρέπει να γίνουν παραπάνω event και με μεγαλύτερη ποικιλία ως προς το θέμα του προγράμματος. ‘

Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω να βρω ανθρώπους, οι οποίοι θα ήθελαν να με ακολουθήσουν σε αυτό που είχα σκοπό να κάνω, δηλαδή την δημιουργία μιας ομάδας με απώτερο σκοπό το extreme ride.

Τα άτομα τα οποία πλαισιώνουν τους sxs, μετά από πολύ καιρό και κόπο είναι οι κάτωθι:

  1. Αλέξης Αλεξανδρίδης στην κατηγορία BMX FLAT
  2. Παντελής Κολίτσας, ο οποίος είναι οδηγός ATV αλλά και συνοδηγός και στα υπόλοιπα stand τα οποία πραγματοποιούμε…. και φυσικά εγώ……

Α.Λ. Πόσα show περίπου δίνετε τον χρόνο?

1606889_559924157440974_5679192116660040757_nΔ. Κ   Εξαρτάται! Δυστυχώς οι παλιές καλές εποχές που δίναμε 12-14 show το χρόνο έχουνε περάσει και είναι παρελθόν. Η κρίση άγγιξε πάρα πολλούς διοργανωτές – εκθέτες και έτσι εμείς με την σειρά μας δίνουμε περίπου 4-8 το χρόνο.

Α.Λ. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνετε?

Δ.Κ     Καταρχήν, φίλε μου Σάκη, όλα γίνονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με όλα τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν και για εμάς και για τον κόσμο που μας βλέπει….και φυσικά να ξέρεις ένα πράγμα, στα show μας δίνουμε στον κόσμο ένα 40% των δυνατοτήτων μας από αυτά που μπορούμε να κάνουμε σε θέμα stand.

Α.Λ. Ποίος είναι ο μεγάλος χορηγός σας σε αυτή την προσπάθεια σας για extreme stand?

Δ. Κ   Δεν έχουμε έναν χορηγό αλλά πολλούς που τους βλέπουμε σαν συνεργάτες και μας βοηθάνε και αυτοί με τον τρόπο τους σε κάθε μας βήμα.

Α.Λ. Ποια κάμερα χρησιμοποιείς για τα βίντεο σου?

Δ. Κ   Χρησιμοποιώ action κάμερες της εταιρείας drift.

Α.Λ. Τα οχήματα που χρησιμοποιείτε είναι κάθε φορά τα ίδια?

Δ.Κ     Όχι! Κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε και διαφορετικά οχήματα και φυσικά τα παλιά τα αναβαθμίζουμε για πιο πολλές «hardcore» καταστάσεις.

Α.Λ. Και μια τελευταία απορία: Ποία πιστεύεις ότι ήταν η μέχρι τώρα καλύτερη στιγμή σου στους sxs?

Δ. Κ   Πριν πολλά χρόνια, σε μικρή ηλικία ακόμη και είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη, χαζεύοντας με τον φίλο μου Τουμπίδη στην τηλεόραση έναν από τους πρώτους αγώνες stand ride, μοναδικό θέαμα για την τότε εποχή, έδωσα στον εαυτό μου μια υπόσχεση: ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρω και θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς και με μοναδικό στόχο μου να πιάσω το χέρι του παγκόσμιου πρωταθλητή stand ride και να δώσουμε μαζί ένα show…ευχαριστώ το Θεό που τα κατάφερα και πραγματοποίησα αυτό το όνειρο μου.

424650_371959702904088_243960561_nhttp://www.sxs.gr/

Η συνέντευξη δόθηκε στον κ. Αθανάσιο Λαμπρίδη αποκλειστικά για το snowboardholics.gr


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲