Snowboarding, Ski, Bike & MoreInterview with Constantine Sykaras

0
Posted December 23, 2014 by Lampridis Athanasios in ADVERTORIAL

Constantine was born on 30-5-1984 και μεγάλωσε στην Αταλάντη. Σπούδασε στο Τμήμα Δομικών Έργων του ΑΤΕΙ Πειραιά και δουλεύει μαζί με τον πατέρα του στο αρχιτεκτονικό γραφείο που διατηρούν στην Αταλάντη.

Α.Λ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ?

Ξεκίνησα να κάνω σκι στα 5 μου. Η αγάπη του πατέρα μου για το βουνό ήταν ο κύριος παράγοντας να ξεκινήσω το σκι αλλά και ο καταλύτης για να συνεχίσω επαγγελματικά και να φτάσω ως εδώ.

Α.Λ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ?

Not, πιστεύω πως το σκι έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από τα περισσότερα αθλήματα. Και ειδικά για έναν αθλητή από μια χώρα που δεν έχει πολλά χιόνια για να προπονηθεί, πρέπει να περνάει τον περισσότερο καιρό μακριά από το σπίτι του και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

photo.phpΑ.Λ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ?

Πρέπει να συνυπάρχουν και τα δυο αρμονικά, ίσως η πνευματική διάσταση να είναι λίγο περισσότερη, γιατί είναι ένα άθλημα πολύ τεχνικό, που δεν αγωνίζεσαι ποτέ υπό τις ίδιες συνθήκες (weather, χιόνι, πίστα, χάραξη της πίστας), οπότε πρέπει να προσαρμόζεσαι και να σκέφτεσαι ακαριαία τις κινήσεις σου…!!

Α.Λ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ?

Όταν βρισκόμαστε (στο χιόνι) για προπόνηση τότε σου απορροφά σχεδόν όλη την μέρα, από το πρωί προπόνηση κάνοντας σκι στο βουνό, μετά μια μικρή ξεκούραση, το απόγευμα προπόνηση φυσικής κατάστασης, στη συνέχεια φτιάξιμο του σκι και του εξοπλισμού (αυτό παίρνει τουλάχιστον 1-2 hours) και τέλος νωρίς ξεκούραση για την επόμενη μέρα!

Αυτό συνήθως γίνεται 6 ημέρες και μια ξεκούραση για περίπου τρεις εβδομάδες όταν βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας.

Αλλά ποτέ το πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι σταθερό, λόγω καιρικών αλλά και άλλων συνθηκών! Όταν δεν είμαστε στο χιόνι τότε περίπου 2-3 ώρες την μέρα φυσική κατάσταση! Κενό έχουμε περίπου έναν με δυο μήνες τον χρόνο, Μάιο- Ιούνιο.

10877893_10204527047889071_1617729780_nΑ.Λ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ?

Είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική, πρέπει να στερηθείς πολλά πράγματα από μικρή ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά που παίρνεις είναι πολύ περισσότερα! Η χαρά της νίκης δεν συγκρίνεται με τίποτα!

Α.Λ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα συνεχώς μεγάλα ταξίδια λόγω έλλειψης χιονιού στην χώρα μας. Και φυσικά το οικονομικό κομμάτι είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Πολύ ακριβός εξοπλισμός, χρειάζονται χρήματα για να πας σε προπόνηση και αγώνες and, όταν το άθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην χώρα σου, τότε και οι χορηγοί δεν υπάρχουν!

Α.Λ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΣΚΙΕΡ?

Δεν ακολουθώ κάποια ιδιαίτερη διατροφή, αλλά προσέχω πολύ να τρώω όσο πιο υγιεινά και σωστά γίνεται.

10847011_10205461312360904_1724426690_nΑ.Λ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΟΥ?

Τους περισσότερους μήνες συνήθως στην κεντρική Ευρώπη (Austria, Italy), πολλές φορές σε χώρες τον Βαλκανίων και όταν έχει χιόνι και στην Ελλάδα!

Α.Λ ΠΟΙΟΥΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ?

Μ’ αρέσουν πάρα πολύ οι Δολομίτες στην Ιταλία αλλά και το Trois Vallees (Meribel- Courchevel, Val Torans) στην Γαλλία.

Α.Λ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ?

Έχουμε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα και, αν μπορέσουμε να τα αναβαθμίσουμε λίγο από θέμα και αναβατήρων και πιστών, θα είναι πολύ καλά και για τον τουρισμό αλλά και για να γίνουν καλύτερα αθλητικά κέντρα!

Α.Λ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ?

Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό οφείλεται στο οικονομικό κομμάτι, που αυτή την περίοδο στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε και βιώνουμε αυτό που γίνεται! Είναι ένα άθλημα που δυστυχώς χρειάζεται χρήματα για να γίνει και σε τουριστικό αλλά και σε αθλητικό επίπεδο!

10841580_10204527050689141_583285793_nΑ.Λ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ?

Αυτά που ξεχωρίζω είναι τα αποτελέσματα μου σε μεγάλους αγώνες, όπως η 48the θέση στο παγκόσμιο πριν μερικά χρόνια στην Ιταλία.

Και τα αποτελέσματα μου στους περσινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας, 51the θέση στο αγώνισμα του Super G (όπου ήμουν ο μοναδικός Έλληνας που έχει τερματίσει σε αυτό το αγώνισμα σε Ολυμπιάδα), 52the θέση στο αγώνισμα του Γιγαντιαίου από 110 αθλητές και 35the θέση στο αγώνισμα του Σλάλομ από 140 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα!

Α.Λ ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ?

Μετά από την πολύ σκληρή και απαιτητική περσινή σεζόν λόγω Ολυμπιακών φέτος είμαι πιο χαλαρός, αισθάνομαι πολύ καλά και πιστεύω πως χωρίς άγχος θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!

Α.Λ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ?

Θέλω να κάνω ακόμα σκι σαν αθλητής, όσο μπορώ και αντέχω σωματικά! Όταν αποφασίσω να σταματήσω, τότε με περιμένει το τεχνικό γραφείο που έχουμε μαζί με τον πατέρα μου στην Αταλάντη όπου κάνουμε κατασκευές…! Μιας και έχω τελειώσει δομικός έργων (αρχιτεκτονας).

The interview was given to Mr. Αθανάσιο Λαμπρίδη, exclusively for snowboardholics.gr

 


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲