Snowboarding, Ski, Bike & MoreΥπόδειγμα ανάπτυξης η Κύπρος

0
Posted Μαρτίου 1, 2014 by Lampridis Athanasios in ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Tο μισό εκατομμύριο ευρώ που ο ΚΟΤ επένδυσε στον αθλητικό τουρισμό το 2013 απέφερε έσοδα ύψους 24 εκ. ευρώ για την Κύπρο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ, Μάριος Χανίδης σημειώνοντας ότι η ποδηλασία είναι το δεύτερο, μετά το ποδόσφαιρο, άθλημα το οποίο αποδίδει στην χώρα μας τα περισσότερα έσοδα αλλά και την καλή φήμη διεθνώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάσκεψη Τύπου για τους 18ους Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας Cyprus Sunshine Cup 2014, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Gunn- Rita Dahle Flesja δήλωσε ότι η Κύπρος είναι εξαιρετική για ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως η ορεινή ποδηλασία. «Ο καιρός είναι πάντα ιδανικός για τους ποδηλάτες, οι διαδρομές είναι προσεκτικά σχεδιασμένες και τεχνικές, ταυτόχρονα όμως και περιπετειώδεις. Η Κύπρος μπορεί να χαρακτηρισθεί παράδεισος για τους απαιτητικούς αθλητές με ψηλούς στόχους, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και τα άτομα τα οποία θέλουν να χαρούν ποδηλασία σε ένα ιδανικό περιβάλλον».

Μιλώντας ειδικά για τους αγώνες Cyprus Sunshine Cup, η Gunn- Rita Dahle Flesja είπε πως πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, άψογη από κάθε άποψη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Νάκης Μιχαηλίδης σημείωσε ότι οι διεθνείς αγώνες Cyprus Sunshine Cup, στους οποίους περιλαμβάνονται και ο τετραήμερος αγώνας Αυξέντια, έχουν καθιερωθεί και έγιναν ετήσιος θεσμός χάρη στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και την οικονομική ενίσχυση του ΚΟΑ, του ΚΟΤ και του ΟΠΑΠ.

Η ποδηλασία, σημείωσε, φαίνεται από έρευνα του ΚΟΤ, συνέβαλε τα μέγιστα στον αθλητικό τουρισμό, κατετάγη μάλιστα δεύτερο άθλημα, μετά το ποδόσφαιρο όσον αφορά τον αριθμό επισκεπτών τους οποίους προσέλκυσε στην Κύπρο το 2013. Η οποιαδήποτε επένδυση στον αθλητικό τουρισμό, εκτός από το γεγονός ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση αθλητών, παραγόντων και φίλων του αθλητισμού θα συμβάλει και στην ανάπτυξη των αθλημάτων μας, πρόσθεσε. Η Ομοσπονδία, είπε, αναμένει μεγαλύτερη υποστήριξη, λόγω και των περικοπών του προϋπολογισμού της, ώστε να μην παρατηρηθεί η όποια υποβάθμιση των αγώνων τους οποίους διοργανώνει.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΠΟ και διοργανωτής των αγώνων Cyprus Sunshine Cup, Μιχάλης Χατζηιωάννου παρουσίασε το φετινό πρόγραμμα και είπε πως οι αγώνες ξεκινούν στις 27 Φεβράρη και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 9 Μαρτίου. Θα διεξαχθούν στο Δάσος Μαχαιρά και στην περιοχή Ορόκλινης κι έχουν και φέτος προσελκύσει συμμετοχές από τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποδηλατικής σκηνής.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες 26 χώρες, ακόμα και από την Ιαπωνία και την Κορέα. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των Ευρωπαϊκών χωρών που θα συμμετάσχουν με μεγάλες ομάδες αθλητών.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα ξεχωρίζουν ο Τσέχος πρωταθλητής, Οντρι Σινκ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αλεξάνδρα Ενγκεν (Σουηδία), η Gunn- Rita Dahle Flesja, η Ελβετή Παγκόσμια Πρωταθήτρια 2013, Γιολάντα Νεφ, ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 Μανουέλ Φούμικ απο τη Γερμανία, ο Ισπανός πρωταθλητής Χοσέ Αντόνιο Χερμίτα και μια πλειάδα άλλων τρανταχτών ονομάτων της παγκόσμιας σκηνής της Ορεινής Ποδηλασίας.

Στους διεθνείς αγώνες θα λάβουν μέρος και πολλοί Κύπριοι αθλητές όπως ο πρωταθλητής μας Μάριος Αθανασιάδης, ο οποίος συμμετείχε και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των διεθνών αγώνων Cyprus Sunshine Cup, θα διεξάγονται παράλληλα και αγώνες για το Κύπελλο Κύπρου στις κατηγορίες Παμπαίδων- Πανκορασίδων, Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων και Μαστερς 1 και 2 (πάνω από 30 χρονών).

Επίσης θα υπάρχει κατηγορία Cycling for all στην οποία φίλοι του ποδηλάτου θα μπορούν να λάβουν μέρος χωρίς να είναι απαραίτητα κάτοχοι άδειας ποδηλατιστή.

πηγη:www.foni-lemesos.com

more info:http://www.cyclingnews.gr/


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲