Snowboarding, Ski, Bike & MoreΙΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

0
Posted Νοεμβρίου 29, 2014 by Lampridis Athanasios in HEALTH

1. Ο βελονισμός είναι μια απο τις αρχαιότερες θεραπευτικές πρακτικές στον κόσμο . Στην Κίνα εφαρμόζεται εδω και 2500 χρόνια.Στον δυτικό κόσμο εφαρμόζεται τα τελευταία 40 χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία και τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής από όλο και περισσότερους ασθενείς. Ο ιατρικος βελονισμός ειναι ασφαλής και φυσικός τρόπος θεραπείας και βελτίωσης του ανθρώπινου οργανισμού . Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελονών σε διάφορα σημεία του ανθρωπίνου σώματος. Δεν αποτελλεί εναλλακτική μέθοδο θεραπείας , αλλά συμπληρωματική.

Δεν καταργεί καμοιά από τις φαρμακευτικές αγωγές που λαμβάνει ο ασθενής και δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητά τους.

Δεν ειναι ομοιοπαθητική και δεν εμφανίζονται ούτε εικονικά, ούτε πραγματικά συμπτώματα, λόγω βελονοθεραπείας.

βελονισμος2.ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Ιατρικός λέγεται ο βελονισμός που εφαρμόζεται απο διπλωματουχο της Ιατρικής Σχολής, με άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος από τον Ιατρικό σύλλογο.

Οφείλει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελλονισμού Ελλάδος.

Ο βελονισμός σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 574/Α4/1191/21-2-1980  και Υ7α/ΓΠ 55092/27-7-2004 αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας είναι ιατρική πράξη .

Πριν επιλέξετε ιατρό βελονιστή ενεργήστε όπως κατα την επιλογή οποιουδήποτε ιατρού. Ελέγχετε την εκπαίδευσή του και τα έγκυρα, νόμιμα και ισχύοντα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά.

3.ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ;

Στην Αμερική οι 7 στους 10 που απευθύνονται σε βελονιστή πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πόνο. Είναι ασφαλής μέθοδος και επιτυγχάνει σημαντική ανακούφιση του ασθενούς για μακρόχρονικό διάστημα.

Η ανταλγική δράση του βελονισμού είναι αδιαμφισβήτητη διότι επιτυγχάνεται μέσω αποδεδειγμένων διεργασιών που “πυροδοτούνται” με την εισαγωγή της βελόνας.

Αυτές είναι: 1. Νευροαντανακλαστικές οδοί

2. Χυμοενδοκρινές αντιδράσεις (έκκριση ενδορφίνης, εγκεφαλίνης, σεροτονίνης, νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης)

3. Τοπική αγγειοδιαστολή και βελτίωση της αιμάτωσης

4. Μυϊκή χαλάρωση και λύση του τενοντομυϊκού σπασμού

4.ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ;

Επώδυνες καταστάσεις, νοσήματα ψυχιατρικά, αλλεργικές παθήσεις, εθισμοί, παχυσαρκία, αισθητική, υπογονιμότητα. Ειδικότερα στο ορθοπαιδικό ιατρείο αντιμετωπίζονται: ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ ΜΟΝΟΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΑΓΚΥΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΟΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΑ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΜΟΥ ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ ΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΤΙΔΑ ΜΥΪΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ – ΨΥΞΗ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΡΑΧΙΑΛΓΙΑ ΩΜΟΠΛΑΤΙΑΙΟ ΑΛΓΟΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΥΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΟ ΑΛΓΟΣ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΝΕΥΡΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ

5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;

Ο βελονισμός δεν έχει συνήθως αντενδείξεις. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες. Σε ασθενείς με βηματοδότη δεν εφαρμόζεται ο ηλεκτροβελονισμός. Αποφεύγεται στις εγκύους, αν και δεν εχουν αναφερθεί παρενέργειες. 6.ΕΧΕΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ; Ο βελονισμός είναι ασφαλής μέθοδος θεραπείας, εφόσον εφαρμόζεται από ιατρούς, εκπαιδευμένους οι οποιοι χρησιμοποιούν βελόνες αποστειρωμένες μιας χρήσεως.

belo7. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ “ΠΙΣΤΕΥΕΙ” ΣΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

Οχι. Ο βελονισμός εφαρμόζεται με επιτυχία και απο τους κτηνιάτρους σε σκύλους, γάτες, άλογα και άλλα ζώα, τα οποία ούτε γνωρίζουν την θεραπεία που τους εφαρμόζεται , ούτε “πιστεύουν” σ” αυτήν.

Ο Βελονισμός έχει την ιδια επίδραση ακόμα και σε ασθενείς με αρνητική στάση , χωρις να επηρεάζεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα απο την αμφισβήτιση του ασθενούς.

8. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ; Προτιμότερο είναι να αποφύγετε τα βαριά γεύματα μία ώρα πριν επισκεφθείτε το βελονιστή, επειδή η διαδικασία της πέψης αλλάζει το ρυθμό των παλμών μας. Eπίσης, καλό είναι να αποφύγετε οποιοδήποτε αλκοολούχο φαγητό ή ρόφημα (π.χ. τον καφέ).

Αποφύγετε έντονη σωματική δραστηριότητα 6 ώρες πριν και μετα τη συνεδρία του βελονισμού.

Προσαρμόστε τις δραστηριότητες σας , έτσι ώστε να έπεται χαλάρωση και ξεκούραση μετά τις πρώτες 3-4 συνεδρίες.

Συνεχίστε κανονικά κάθε φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή που ήδη λαμβάνετε, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών σας.

Δανιηλίδης Νικόλαος Ορθοπαιδικός Πιστοποιημένος

Ιατρός Εφαρμογής Ιατρικού Βελονισμού από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδας


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲