Snowboarding, Ski, Bike & MoreΑξεσουάρ που πρέπει να έχετε!

0
Posted Μαρτίου 24, 2013 by Sermo in ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Merida mountain bike race

Ποδηλασία δεν είναι μόνο το ποδήλατό σας. Υπάρχουν μια σειρά από αξεσουάρ που συνοδεύουν το ποδήλατο, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο απαραίτητα, εξαρτάται από πια σκοπιά το βλέπει ο καθένας.Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να έχετε, θεωρούνται απαραίτητα και θα πρέπει να τα υπολογίσετε στον προϋπολογισμό σας όταν θα αποφασίσετε να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας.

Κράνος

Το κράνος είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ που θα πρέπει να αγοραστεί μαζί με το ποδήλατό σας. Έχει να κάνει με την ασφάλεια του πιο ευαίσθητου και πιο πολύτιμου μέρους του σώματός σας. Μην αφήσετε τις σκέψεις τύπου, «μα πως θα φαίνομαι με το κράνος;» ή «δεν το έχω συνηθίσει» να σας επηρεάσουν. Τα κράνη έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε τεχνολογία και παρέχουν μεγάλη ασφάλεια σε πολύ χαμηλό βάρος. Υπάρχουν κράνη σε πολλά χρώματα και μεγέθη, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Τα πλεονεκτήματα του κράνους:

  • Προστατεύει το κεφάλι από χτυπήματα
  • Προστατεύει από τον ήλιο κατά την καλοκαιρινή περίοδο
  • Παρέχει καλύτερο αερισμό του κεφαλιού λόγω του ειδικού σχεδιασμού του
  • Αποτελεί παράδειγμα προς τα παιδιά που μπαίνουν στην ποδηλασία να καταλαβαίνουν και να τηρούν τις βασικές αρχές ασφάλειάς τους

Δείτε για κράνη

Φώτα

Δεν είναι ανάγκη να σκοτινιάσει τελείως για να καταλάβετε ότι τα αυτοκίνητα δεν σας βλέπουν στο δρόμο. Ακόμα και όταν σουρουπώσει, η ορατότητα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό στο δρόμο και ενώ εμείς πιστεύουμε ότι μας βλέπουν, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Πιο παλιά τα ποδήλατα ήταν εξοπλισμένα με δυναμό. Ακόμα υπάρχουν αυτά τα ποδήλατα στην πιο εξελιγμένη τους μορφή, όμως οι λύσεις για τα φώτα είναι πολλές, οικονομικές και εύκολες στη χρήση. Ορισμένες συμβουλές για τα φώτα σας:

  • Πάρτε κόκκινο φώς για πίσω και λευκό για μπροστά, όπως στα αυτοκίνητα και τις μηχανές
  • Πάρτε φωτάκια με LED για πίσω και κάντε χρήση αυτής της λειτουργίας
  • Επιλέξτε λίγο μεγαλύτερο φωτάκι για πίσω, η πάρτε και μια «ψείρα» για να βάλετε στο κράνος σας, στο πίσω μέρος
  • Όταν σταθμεύετε το ποδήλατό σας, πάρτε τα φωτάκια μαζί σας. Τα περισσότερα αφαιρούνται από το ποδήλατο με μια απλή ασφάλεια. Μην τα ξεχνάτε πάνω στο ποδήλατό σας, υπάρχει κίνδυνος να σας τα κλέψουν
  • Έχετε καλού κακού καμιά μπαταρία μαζί σας σε περίπτωση που σας τελειώσουν οι μπαταρίες στα μέσα της διαδρομής

Δείτε για φώτα

Κλειδαριά

Πήρατε το καινούριο σας ποδήλατο. Κρατήστε το ασφαλισμένο σε κάθε σας βόλτα που θα χρειαστεί να το αποχωρηστείτε, έστω και για λίγο. Μια αλυσίδα ή ένα καλό λουκέτο θα εμποδίσει τους κακοπροαίρετους να καβαλήσουν το ποδήλατό σας και να φύγουν όταν εσείς το έχετε παρκάρει για να πάρετε τον καφέ σας. Κρατήστε το κλειδωμένο ακόμα και μέσα στην πυλωτή ή το garage σας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κλαπεί ποδήλατα πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Οι αλυσίδες ή τα λουκέτα μπορούν να μεταφερθούν μέσα στο σακίδιό σας ή να πιάσουν πάνω στο ποδήλατο ώστε να μην τα κουβαλάτε στην πλάτη σας, αν δεν θέλετε.

Δείτε για κλειδαριές


Τρόμπα-Σαμπρέλα-Τσαντάκι

Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι ένα καινούριο ποδήλατο δεν πρόκειται να πάθει κάτι. Και είναι αλήθεια, έτσι θα έπρεπε να είναι. Όμως, ποτέ δεν υπολογίζαμε εκείνο το καρφί ή το γυαλί που παραμόνευε στην άκρη του δρόμου και θα έρχονταν να μας χαλάσει την ποδηλατάδα μας από την πρώτη κιόλας μέρα. Αυτό κι αν είναι ατυχία!

Μια τρόμπα και μια σαμπρέλα θα σας κάνει να συνεχίσετε τη βόλτα σας και θα σας γυρίσουν στο σπίτι χωρίς να χρειαστείτε να φωνάξετε να έρθουν να σας μαζέψουν από το δρόμο. Η αλλαγή του ελαστικού δεν είναι πλέον δύσκολη υπόθεση και δεν απαιτούνται εργαλεία. Η τρόμπα μπορεί να μπεί πάνω στο ποδήλατο, όπως και η σαμπρέλα μέσα σε ένα ειδικό τσαντάκι που πιάνει πάνω στο ποδήλατο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τα κουβαλάτε και αυτά σε κάποια τσάντα στην πλάτη σας.

  Δείτε για τρόμπες
  Δείτε για τσαντάκια
  Δείτε το Trek Flat Pack (όλα σε ένα)

Παγούρι-Παγουροθήκη

Όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά πολύ περισσότερο τους θερινούς μήνες, η ενυδάτωση του σώματός μας κατά την άσκηση είναι απολύτως απαραίτητη. Όταν γυμνάζεστε θα πρέπει το σώμα σας να ενυδατώνεται συνεχώς και το νερό θα πρέπει να είναι πάντα προσβάσιμο. Μια παγουροθήκη που “δένει” πάνω στο ποδήλατο και ένα ποδηλατικό παγουράκι για νερό με ειδικό στόμιο χωρίς καπάκι, είναι ότι χρειάζεστε για να μην μείνετε ποτέ από δίψα.

  Δείτε για παγούρια και παγουροθήκες

Υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ που θα συνεισφέρουν στην ευχάριστη εμπειρία μιας ποδηλατικής σας βόλτας. Τα παραπάνω όμως είναι τα απολύτως απαραίτητα κι έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του ποδηλάτου σας αλλά και τη δική σας.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response

(required)Return to Top ▲Return to Top ▲